Organisatie

MECO Distributie B.V. is oorspronkelijk in een  V.o.F. constructie opgericht op 01 april 1993 aan de kottenseweg 41B 7116 SK Kotten, later is dit adres gewijzigd in kottenseweg 145 7107 AA Winterswijk-Kotten.Het bedrijf was gevestigd schuin tegenover het Texaco tankstation waar dhr. Codinach werkzaam was als bedrijfsleider.Aanvankelijk was het bedrijf actief in de handel van antieke meubelen en huisraad (MEubelen COdinach) maar later is het bedrijf verkocht omdat het bedrijf zich steeds meer ging specialiseren in Electronica.

Op dat moment was er zeer veel vraag naar zend / afluister apparatuur. Ook het nieuwe fenomeen GSM telefonie kwam (Liberfone). Het resultaat was dat na de verkoop aan huis (Jasmijnlaan), de eerste Liberfonewinkel in het oosten des lands geopend werd onder de vlag van MECO . Deze was gevestigd aan de kloetenseweg 64 7101 VB te Winterswijk. Daarnaast verkocht MECO ook veel via postorder. Ook werden er locaties in Utrecht en Vlissingen geopend.Toen er echter meer kapers op de kust kwamen die ook Libertel aanboden is het bedrijf samen gegaan / verkocht aan INIA te Winterswijk op 01 april 1997.

MECO is toen weer begonnen met de handel in antieke meubelen waarbij de export een zeer grote factor was (richting V S) maar ook de detailhandel kwam zeer goed op gang. Dit alles gebeurde op de locatie kottenseweg 132 7115 AE Winterswijk-Brinkheurne waar MECO toen ruim 1000 m2  aan showroom had. Zendapparatuur werd nog wel verkocht, maar op 10 december 1998 werd hiermee gestaakt.Naast de meubelhandel werd op 29 maart 1999 een distributiecentrum opgericht voor de ochtendbladen aan het woonadres.

Dit is achteraf een goede zet geweest want het huidige MECO is daar ontstaan. Door het transport van de meubelen begon er ook een koeriersbedrijf onder de naam Whippet, die zich ook onder de vlag van MECO vestigde.Het bedrijf bleef maar groeien en moest uiteindelijk uitwijken naar het adres aan de koningsweg 52 A 7102 DV te Winterswijk. Eenmaal daar gevestigd werd het orderpakket flink uitgebreid met de eigen folderverspreiding onder de naam AVO Winterswijk en functioneerde daarnaast ook nog als depot voor Interlanden en WCGO Verspreidingen.

Bij laatst genoemde is MECO nauw betrokken geweest met de oprichting daarvan.Op 01 januari 1999 werd er ook gestart met de Stadspost Aalten – Winterswijk. Ook Neede en Eibergen werden later toegevoegd aan het bezorggebied. Later werd er veel samengewerkt met andere stadsposten uit heel Nederland  (stadspostunie). Het resultaat was dat er een investeerder aangetrokken werd (Trimoteur) die het geheel omzette in het huidige 2e postbedrijf van Nederland namenlijk  SANDD. Dit was op 01 juli 1999.

Meco is nog steeds zelfstandig en mocht zich de eerste officiële partner noemen van SANDD. Later in 2012 hebben Dhr. en Mevr. Codinach als 2e van de toen potentieele franchisenemers uiteindelijk het franchisecontract met SANDD getekend. Dit hebben we dit te danken aan de bezorgkwaliteit die we met zijn ALLEN neer gezet hebben waardoor wij uiteindelijk de goede positieve beoordeling mochten ontvangen van onder andere het NIPO. Nu anno 2013 gaat MECO het gebied uitbreiden met de gemeente OOST-GELRE (Groenlo-Lichtenvoorde) op 1 augustus en HAAKSBERGEN op 1 november.

Mede door deze uitbreidingen heeft MECO toen besloten uit te gaan wijken naar een groter pand. Op 1 april 2013 is het nieuwe pand in gebruik genomen aan de koningsweg 219 te Winterswijk (het voormalige pand van Overbeek installatietechniek) Deze datum was EXACT de datum waarop ons bedrijf 20 jaar bestond!

Op 1 januari 2018 is er besloten om in een B.V. constructie verder te gaan om verder te kunnen groeien. Inmiddels zijn wij vijf jaar verder en hopen wij op 1 april ons 25 jarig jubileum te vieren.

Al met al is er met de jaren een hoop gebeurd, en hebben wij met zijn allen een bedrijf opgezet met ruim 500 eigen bezorgers en 25 vaste krachten in dienst, waar wij met zijn allen super trots op zijn. In februari 2020 is SANDD verkocht aan PostNL. Daarmee is een groot gedeelte van de eigen postbezorging stop gezet. Echter zijn wij weer in samenwerking gegaan met de landelijke stadsposten en kunnen we nog steeds overal de post (laten)bezorgen. Op 05 oktober 2020 is MECO Distributie gestopt met de verzorging van de dagbladen in de gemeente Oost-Gelre. Tegelijker tijd is MECO Distributie weer benaderd en gecontracteerd als Logistiek Coördinator voor DPG Distributie area Achterhoek. Dit houdt in dat wij alle dagbladen van de diverse druklocaties ophalen, en naar onze locatie in Varsseveld transporteren en verdelen aan 47 ritrijders die op hun beurt de bezorgers van de DPG bevoorraden en ook zelf kranten bezorgen. Alle dagbladbezorgers en dus ook die van ons in Oost-Gelre zijn overgedragen aan DPG Distributie B.V.

Met ingang van 01-01-2022 verhuist het NRC Handelsblad en Het Parool voor wat betreft de achterhoek en Twente naar de ochtend. Dit is besloten door de opdrachtgevers i.v.m. de maar steeds dalende oplages. Voor MECO Distributie B.V. betekend dit het einde van jaren verzorgen van de bezorging van de middagbladen.

Zo ziet u maar weer, wij blijven niet stilzitten………

Wilma en George Codinach namens team MECO

MECO Distributie B.V.

1993 – 2021